Ontdek kasteel Expoel

Een magische plek

Ontdek kasteel Expoel

Een magische plek

Nieuws over Expoel

Kasteel Expoel 1

Ontdek kasteel Expoel

In het gezellige Hombeek vind je het prachtige kasteel “Expoel”, een statisch gebouw in bak- en zandsteenstijl, met kenmerken uit de dertiende eeuw ..

dome dining 1

Dining domes van Expoel

Exclusief Dineren in de Betoverende 'Dining Domes' van Expoel: Een Zomerse Smaakreis onder de Sterren

Ontdek de natuur bij kasteel Expoel

In het hart van het groene en magische domein van Expoel wacht een unieke ervaring op degenen die op zoek zijn naar culinaire verfijning te midden van de natuur.

Locatie10

Word nu een Partner

Ontdek samenwerkingskansen bij Expoeldining: creëer samen onvergetelijke ervaringen. Word onze partner in culinaire excellentie!

Boek nu een Evenement

Reserveer nu bij Expoeldining voor een onvergetelijk privé-evenement of een verfijnde zakenlunch. Ontdek onze uitgebreide mogelijkheden en geniet van de perfecte setting voor elke gelegenheid.

Expoeldining-building-1

Onze trotse prestaties

Ontdek onze trotse prestaties en bekijk hoe we met creativiteit en vakmanschap unieke ervaringen creëren. Van bedrijfsevenementen tot beurzen en tentoonstellingen, Expoeldining staat synoniem voor ongeëvenaarde prestaties.

Jaren ervaring in de keuken
0 +
Gelukkige klanten geholpen
0 +
Jaren zelfstandig actief
0 +

Expoeldining

locatie

Locatie1

Architectonische Pracht en Latere Aanpassingen

Het kasteel zelf, opgetrokken uit bak- en zandsteen, onderging in het eerste kwart van de 18de eeuw een ingrijpende verbouwing. Met een rechthoekige plattegrond, kenmerkt het zich door een imposante lijstgevel van zeven traveeën en twee bouwlagen onder een leien schilddak. Latere toevoegingen, zoals een uitbouw aan de westzijde en een lager aanbouwsel aan de oostzijde, dragen bij aan de architectonische diversiteit.

Culinair Genieten in een Betoverende Omgeving

Al ruim driehonderd jaar is Kasteel Expoel in handen van de familie de Meester de Ravestein. Als bewaarder van dit historische juweel, verwelkomt het kasteeldomein nu een nieuw en uniek concept: “Culinair genieten gecombineerd met de betovering van de omgeving.” Te midden van eeuwenoude bomen, glooiende terreinen, en kronkelende weggetjes wordt Kasteel Expoel niet alleen een plek van historische pracht, maar ook van hedendaagse culinaire verfijning.

Verlies jezelf in de tijdloze charme van Kasteel Expoel, waar geschiedenis en gastronomie samenkomen in een unieke harmonie.

Historisch Kasteel Expoel in Hombeek: Een Magische Belevenis

In het pittoreske Hombeek, temidden van een idyllisch Engels park, prijkt het indrukwekkende Kasteel Expoel als een tijdloos baken van erfgoed. Gebouwd in het eerste kwart van de 18de eeuw, getuigt dit meesterwerk van bak- en zandsteen van een rijke geschiedenis die teruggaat tot de dertiende eeuw.

Een Unieke Locatie: Kasteel Expoel

Het kasteel, genummerd als het tweede in zijn soort, is gelegen in het zuiden van een prachtig omhaagd Engels park, omringd door een grotendeels behouden omgrachting die een schilderachtig panorama creëert. Voormalige bijgebouwen, waaronder een paardenstal en oranjerie, omringen het majestueuze hoofdgebouw, samen met een hovenierswoning die zich aan de zuidwestelijke zijde bevindt.

Historische Achtergrond van Expoel

Hoewel gelegen in het Brabantse deel van Hombeek, hing Kasteel Expoel niet af van de hertogen van Brabant. Als zelfstandig leengoed van de heren van Grimbergen vormde het een enclave binnen Op-Hombeek. De oorsprong van de naam “Hof van Expoel” wordt vermoedelijk ontleend aan Catharina Raduwaerts, de eerste bekende eigenares van het leen, die voor 1272 huwde met Jan de Axpole.

Gedurende de 15de eeuw wisselde het kasteel van eigenaar, totdat Balthazar IV Moretus het in de 18de eeuw transformeerde tot een zomerverblijf. Sinds 1736 is de familie de Meester eigenaar van het landgoed, met belangrijke uitbreidingen en renovaties doorheen de eeuwen.

Vergeet ook niet onze wikipediapagina te bezoeken voor meer informatie

Bekijk onze galerij aan foto's

Expoel dining

Expoeldining

Unique Dining experience

Exclusief Dineren in de Betoverende 'Dining Domes' van Expoel: Een Zomerse Smaakreis onder de Sterren

Te midden van het weelderige en betoverende domein van Expoel, komt een unieke culinaire ervaring tot leven: de ‘Dining Domes’. Voor zij die op zoek zijn naar gastronomische verfijning in harmonie met de natuur, bieden deze transparante bellen een exclusieve gelegenheid om te genieten van een onvergetelijk diner.

De Aankomst: Een Warm Welkom in de Natuur

Bij aankomst worden gasten ondergedompeld in de weelderige groene omgeving van het Expoel-domein. De atmosfeer ademt magie, terwijl de frisse lucht zich vermengt met de opwinding van een unieke culinaire ervaring. Een aperitief wordt geserveerd te midden van de natuur, waardoor gasten de kans krijgen om te ontspannen en zich voor te bereiden op de smaakreis die voor hen ligt.

De Dining Domes: Een Transparante Oase van Culinaire Verrukking

De Dining Domes vormen het hoogtepunt van deze unieke ervaring. Transparante bellen, harmonieus geïntegreerd in het groene landschap, bieden een intieme setting voor een uitzonderlijk diner. Gasten nemen plaats in comfortabele stoelen, omringd door de pracht van de natuur, terwijl de zon langzaam ondergaat en de sterrenhemel zich ontvouwt.

Gastronomische Creaties: Een Symfonie van Smaak

Het culinaire hoogstandje begint met een symfonie van smaken, bereid door ervaren chef-koks die zich laten inspireren door de rijke natuurlijke omgeving. Elk gerecht is een meesterwerk op zich, met verse, lokale ingrediënten die de essentie van Expoel weerspiegelen. Van verfijnde voorgerechten tot verrukkelijke desserts, elke hap is een ontdekking van smaak en textuur.
dome dining 1
dome dining 2

De Betoverende Atmosfeer: Natuur en Gastronomie in Harmonie

Terwijl gasten genieten van de culinaire verwennerij, worden ze omhuld door de betoverende atmosfeer van Expoel. De transparante Domes bieden een panoramisch uitzicht op het weelderige groen, waardoor elke maaltijd een visuele en smaakvolle reis wordt. Het geluid van kabbelend water en het gefluister van de bomen voegen een rustgevende noot toe aan de betoverende symfonie.

Reserveringen en Praktische Informatie: Maak Jouw Unieke Ervaring Compleet

Voor degenen die deze onvergetelijke culinaire reis willen ervaren, zijn reserveringen voor de Dining Domes beschikbaar. Bezoek onze website of neem contact op met ons gastvrijheidsteam voor praktische informatie en beschikbaarheid.

Een Unieke Dining Experience in Domeinen van Expoel

Kortom, de ‘Dining Domes’ van Expoel bieden niet alleen een exclusieve gelegenheid voor culinaire verfijning, maar creëren ook een harmonieuze samensmelting van gastronomie en natuur. Stap binnen in deze transparante oase en laat je betoveren door een unieke dining experience te midden van de natuurlijke pracht van Expoel.

Veelgestelde Vragen

Welkom bij onze FAQ-sectie, ontworpen om snel antwoord te geven op de meest voorkomende vragen die klanten hebben. We begrijpen dat uw tijd waardevol is, daarom hebben we deze handige gids samengesteld om uw vragen direct te beantwoorden.

Waarom zou ik de FAQ raadplegen?

  • Directe antwoorden: Vind direct antwoord op veelgestelde vragen.
  • Zelfbediening: Los problemen zelf op zonder contact op te nemen met de klantenservice.
  • Duidelijkheid en transparantie: Krijg helderheid over producten, diensten en beleid.
  • Efficiëntie: Bespaar tijd door snel de informatie te vinden die u nodig hebt.

Hoe draagt de FAQ bij aan een betere ervaring?

  • Efficiëntie: Bespaar tijd voor zowel klanten als ons team.
  • Klanttevredenheid: Verbeter de algehele ervaring en tevredenheid.
  • Besparing van middelen: Laat ons klantenserviceteam zich richten op complexere problemen.

Dank u voor het bezoeken van onze FAQ. We hopen dat u hier de antwoorden vindt die u zoekt. Als uw vraag hier niet wordt beantwoord, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Er is een ruime parking voorzien recht tegenover het kasteeldomein.

Hou er rekening mee dat de wandelafstand van de parking tot aan de ‘dining domes’ zo’n 300m bedraagt.

Het kasteeldomein zelf is niet toegankelijk met de auto.

Er is geen specifieke dresscode vereist. Aangezien het om een feestelijk concept gaat adviseren wij avondkledij ‘casual chique’.

Voor de dames met stiletto’s: het kasteeldomein/dreef bestaat uit bosgrond/gras.

Onze ‘dining domes’ zijn veilig én voldoende bestand tegen hevige regen en harde wind.

In extreme gevallen kan uw reservering worden verschoven, vanwege hevig stormweer of rukwinden, aangezien onze locatie zich in een bosrijke omgeving bevindt en uw veiligheid steeds voorop staat.

We maken het vooral heel gezellig!

Wij verzoeken u met aandrang om tijdig aanwezig te zijn. Indien u door onvoorziene omstandigheden zoals onweer of zwaar verkeer toch later zou arriveren vragen wij om dit telefonisch te melden.

 

Hou er rekening mee dat het organisatorisch niet mogelijk is om de extra minuten op het einde in te halen. Anticipeer op het vaak wispelturige Belgische verkeer en calculeer voldoende reistijd in.

 

Alle dinner slots duren normaal maximaal 120min. De resterende tijd is nodig voor ons team om binnen een strikte en strakke planning alles te kunnen afruimen en klaar te zetten voor de volgende reservatie.

 

Indien u 100% zeker toch langer wil blijven zitten neemt u voor de zekerheid best het ‘late dinner’ tijdslot.

Bij het menu is steeds een glaasje cava als aperitief inbegrepen. U kan uitsluitend dranken bijbestellen.

 

Water, frisdranken, bieren, cocktails en wijnen zijn ter plaatse beschikbaar tegen betaling.  (tenzij anders aangegeven bij sommige ‘specials’)

De tarieven hiervan zijn vergelijkbaar met een restaurant.

 

U kan bestellen in de ‘dining domes’ bij uw uw toegewezen gastvrouw/heer/ober.

Toevoegen van extra personen of uitzonderlijke wijziging van formule’s kunnen aangevraagd worden via e-mail (info@expoeldining.be) ten laatste 2 werkdagen (!) voor uw reservatie en zijn pas definitief na onze schriftelijke bevestiging.

Als u in de notities bij uw boeking of via mail laat weten welke allergie u heeft, kunnen wij bij de cateraar horen wat er mogelijk is.

!Opgelet! dit geeft absoluut geen enkele garantie zonder onze schriftelijke bevestiging.

Wij vragen om hiermee rekening te houden.

Jazeker! Een feestje vinden we altijd fijn. U dient dan wel 30 minuutjes eerder te komen om uw eigen additionele versiering in de ‘Dining Dome’ aan te brengen. Dit moet u steeds op voorhand vermelden in de notitie bij uw boeking alsook via mail of telefoon bevestigen uiterlijk één dag voor jullie komst.

De ‘dining domes’ staan op een houten platform van zo’n 20 cm hoog. Er is een afneembare helling beschikbaar op aanvraag. De opening van de ‘dining dome’ is 90 cm breed. Onze host/hostess doet er alles aan om u een fijne beleving te bezorgen.

Er zijn babyzitjes beschikbaar. Opgelet, dit dient u vooraf aan te geven bij uw reservatie.

Dieren zijn NIET toegelaten, met uitzondering van geleide/assistentie honden.

De ‘dining domes’ staan op een houten platform van zo’n 20 cm hoog. Er is een afneembare helling beschikbaar op aanvraag. De opening van de ‘dining dome’ is 90 cm breed. Onze host/hostess doet er alles aan om u een fijne beleving te bezorgen.